de derde week in Xela alweer
Blijf op de hoogte en volg josine
25 Maart 2013 | Guatemala, Quetzaltenango
Zo tijd voor weer een verhaaltje van mij.
bedankt voor alle leuke reacties van de vorige keer dan weet ik dat ik het niet alleen voor mezelf type haha
Vorig weekend ben ik naar lago atitlan geweest. Echt wat een prachtig meer! Was echt zo mooi, omringt door bergen en vulkanen. We zaten echt in een of andere hippie stadje. Je kon er bijvoorbeeld meditatie cursussen volgen of zelfs een compost-maak cursus haha. We zijn verschillende dorpjes geweest die rond het meer lagen. Ook heb ik nog gekajakt, was wel heel leuk! Die zondag waren we nog naar chichicastenango geweest. Hier was een super grote markt. Echt een super kleurrijk en super veel leuke spullen.
Verder heb deze week heel de week spaanse les gehad en gewerkt bij Caras Alegres. Langzamerhand hoor je steeds meer verhalen over de kinderen. Wel heel verdrietig, over kinderen die voortkomen uit een verkrachting en over kinderen die thuis mishandelt worden. Bijvoorbeeld een jongetje die zijn tas niet af wilt doen omdat er een keer iets uit zijn tas was gestolen en hij daarna thuis helemaal in elkaar was geslagen. Het liefst zou je ze allemaal mee naar huis willen nemen. Maarja het enige wat ik kan doen is er voor zorgen dat ik ze een leuke middag hebben.
En afgelopen weekend was mijn eerste echte weekend in Xela, eindelijk echt het nacht leven van Xela kunnen ontdekken! Was echt een super leuk weekend. Vrijdag naar een kroeg geweest en zaterdag echt naar een discotheek, was wel heel leuk, alleen alles sluit hier heel vroeg, echt om 1 uur dus daarna gingen we nog naar een of andere afterparty maar dat was wel een beetje rare tent met rare figuren haha. Verder heb ik dit weekend lekker gewinkeld en ijsjes gegeten enz. Was zondag naar een winkel geweest met tweedehands kleren. Heb voor tien euro een regenjas gekocht, (mijn andere regenjas was gestolen tijdens het uitgaan), een jasje, een vestje en een jurkje :D
Sommige dingen zijn echt achterlijk goedkoop hier, zo is de bus 1.25 quetzales, 0.12 eurocent, dan zit je wel in een mini busje met 20 andere op elkaar gepropt maarja no problema! Ook heb je ijsjes voor 1 quetzales, jeej!. En een internetcafé kost maar 2 quetzales (0.20 cent) dus super chill!
En vandaag heb ik mijn haren geknipt!! De dochter van mijn gastgezin heeft het geknipt want die heeft een kapperopleiding gedaan geloof ik haha. Best wel kort dus wel even wennen haha maar wel lekker makkelijk sowieso.
Woensdag tot en met zondag ga ik naar Antigua, het is deze week semana santa (heilige week) dus het is dan groot feest dus bent benieuwd!
Tot snel,
Veel liefs Josine
Tot snel,
Veel liefs Josine
26 Maart 2013 - 01:19
Victoria :
HELLO
vriend hoe gaat het vandaag
Mijn naam is Miss Victoria
ik zag je profiel nu
en ik pak interesse in je als vriend om belangrijke discussie met jullie delen als vriend dus contact met mij opnemen via mijn e-mail adressen
(elliotsvictoria60@yahoo.co.uk) voor
beeld en andere discussie ok -
26 Maart 2013 - 01:56
Roëlla:
Hee lieve Joos!
Wat een verhalen weer zeg.. Super gaaf! Hier in Nederland is het zooo koud!!! Brrr! En jij maar lekker in je zomerjurkjes rondlopen! Leuk dat je al wat gesprekjes kunt voeren met iedereen daar. Ik ben echt benieuwd hoe je Spaans straks is als je straks terug bent.. Ik kan niet wachten tot je weer nieuwe foto's post! Geniet van alles! Dikke knuffel voor alle lieve kindjes daar en voor jou!
Xxx -
26 Maart 2013 - 06:53
Hanneke:
Leuk om op de hoogte te blijven via je blog! Ben inderdaad ook heel benieuwd hoeveel Spaans je oppikt! Ik kan mij voorstellen dat je je steeds meer gaat hechten aan de kindjes en dat het lastig is dat je maar zo weinig kan doen voor ze. Veel plezier in Antgua deze week. Saludos y besos mams xxx -
26 Maart 2013 - 14:24
Lotte:
whahahahahhah mijn regenjas was ook gestolen bij het uitgaan, in Antigua!!! haha!! ik had je natuurlijk als grote zus dit bijzonder belangrijke advies mee moeten geven.. mja ervaring is uiteindelijke de beste leerschool :) leuk verhaaltje joos. misschien binnenkort even skypen? Kus van je zus -
26 Maart 2013 - 18:43
Hanneke:
Moeten we al een inzamelingsactie gaan houden voor tweede hands regenjassen voor Guatemala -
26 Maart 2013 - 18:57
Willem:
Hallo lieve Sientje,
Fijn weer een verhaaltje van jou, leuk om jouw belevenissen te lezen.
Heftig de verhalen over de kinderen, gelukkig dat je ze iig een middag blij kan maken.
Antigua is erg mooi en in de Semana Santa is er veel te beleven lees ik op internet.
Mooi dat je nu compost kan maken, vast houden die kennis voor thuis!!
Het leven is erg goedkoop, die bedragen die jij noemt stellen voor onze begrippen niets voor, een ijsje voor een dubbeltje heb ik sinds mijn allerjongste jaren niet meer meegemaakt.
Hier is het nog steeds veel te koud, nog steeds geen lente.
Geniet van je verblijf daar.
Un cordial saludo y muchos besos,
Su padre
27 Maart 2013 - 11:44
Rivka:
Lieve joos!
Super leuk klinkt het, en ben ook jaloers op je lekkere weer daar! Hier is het echt verschrikkelijk koud!
Wel zielig voor die kindjes maar ik kan me voorstellen dat jij ze wel een gelukkige middag kan bezorgen zodat ze even geen zorgen hebben ;).
Als je terug bent kunnen we samen spaans oefenen! (want eerlijk gezegd gaat dat bij mij nog niet zo vloeiend haha).
Genier ervan, van het zonnetje, alle ijsjes en alle het moois dat je beleeft!
Liefs Rivka xxx