guatemala-belize - Reisverslag uit Belize-stad, Belize van josine caspers - WaarBenJij.nu guatemala-belize - Reisverslag uit Belize-stad, Belize van josine caspers - WaarBenJij.nu

guatemala-belize

Blijf op de hoogte en volg josine

17 April 2013 | Belize, Belize-stad

Hola amigos!

al een tijd geen reisverslag meer geplaatst..

Ben inmiddels al een aantal plaatsen verder,
anderhalve week geleden heb ik Xela verlaten. Met een beetje pijn in mijn hart want heb er echt een super leuke tijd gehad. Zoveel lieve mensen ontmoet en de kindjes van Caras Alegres mis ik ook al! En natuurlijk mijn gasygezin. De laatste week heb ik een taart voor mijn gastmoeder gekoxht omdat ze bijna jarig was. Ze was er super blij mee. Ook zijn we wezen zwemmen in een warmte bron. Ze had nog nooit ezwommen dus dat was super grappig. Omdat ze zo klein is en dus niet kon staan moest ze zich heel dr tijd aan mij vast klampen haha. Was echt een gezellige middag. Heb het laatste weekend daar goed afgesloten, we waren naar het grootste waterpark in midden-amerika gewees, was echt super vet met echt mega veel glijbanen! Verder voor het laatst wezen stappen in xela.
Zondag ben ik naar guatemala city vertrokken en vanuit daar heb ik de nachtbus naar flores (het noord-oosten van guatemala gepakt)
Flores is een leuk dorpje op een eilandje, vanuit hier heb ik de prachtige tempels van tikal bezocht. Dit was echt super mooi! En je zou verwachten dat het hier als een van de populairste atracties van guatemala druk zou zijn maar we waren ongeveer de enige in heel het park.
Na twee nachten ben ik verder gegaan naar Caye caulker, een super relaxt eiland van Belize. Het motto is take it slow en dat is duidelijk te merken. Lijkt of niemand hier iets uitvoerd heel de dag haha. Hier ben ik 4 dagen gebleven en heb eigenlijk niet veel meer gedaan dan snorkelen (wat heel mooi was), luieren in een hangmat, zonnen en rum-colas drinken en dansen in de raggea bar. Het hostel was hier echt super gezellig, er was ook keuken dus dat was ideaal om geld te besparen aangezien belize wel duidelijk een stuk duurder is dan guatemala.
Daarna heb ik de bus naar het zuiden gepakt. Naaar het dorpje Punta gorda. In de lonely planet stond al dat het dorpje "sleepy" was maar er was dus werkelijk niks te beleven. Gelukkig was ik samen met twee duitse meisjes die ik al eeder had ontmoet en toevallig dezelfde kant op gingen. We hebben trouwens wel lekker gegeten in het enige restaurant dat open was. En wat nog toevallig was , was dat er live-muziek was en tot mijn verbazing werd er een nummer in het Nederlands gezongen, bleek die zanger dus een nederlander te zijn. De volgende ochtend zijn we er maar weggegaan, gelukkig klopte de info van de lonelt planet niet dat de boot maar 2 keer per week naar livingstone gaat.
Nu ben k dus in Livingstone, terug in Guatemala. Dat is maar goed ook want moet mijn spaans weer oefenen aangezien in Belize iedereen engels spreekt. Livingstone is een leuk dorpje en weer een leuk hostel
Morgen ga ik weer verder reizen. Ik ga naar utila een eiland van honduras om te leren duiken! Hier heb ik echt super veel zin in!

Hoorde dat in nederland ook eindelijk de zon begonnen is met schijnen!

Liefs Josine

• 17 April 2013 - 20:01

Hanneke:

Hola hija! Leuk verslag weer, veel plezier verder! veel liefs mams xxx

• 17 April 2013 - 20:44

Willem:

Hallo lieve grote dochter,
    Leuk om het vervolgverhaal van je prachtige reis te lezen. Fijn dat alles goed gaat en je leuke en lieve mensen ontmoet. Duiken lijkt mij erg mooi om te doen.
    Hier in Nederland is het inderdaad een paar dagen mooi weer al is de verwachting weer heel matig. Het wordt wel (eindelijk) wat groen buiten, de lente komt eraan.
    Nog heel veel plezier verder en geniet ervan.
    Muchos besos,

paps

• 26 April 2013 - 21:57

Bram:

Leuk om je verslag te lezen.Zo te lezen heb je n mooie tijd en zie je veel van het land en leer je de mensen kennen. Jammer dat je niet zo lang kan blijven
    Genieten maar zo lang je kan